UltraBead


Al 14 jaar een begrip in filtratie! Meer dan 8.000 tevreden gebruikers.

Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtings- oppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de pomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m² per m³ (zes keer zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium, nitriet en nitraat.

De visbezetting in de tabel is gebaseerd op 1% voer per dag. Aanbevolen pompcapaciteit: de pomp moet bij 2-3 meter waterkolom (0,2-0,3bar) in staat zijn om de helft van de werkelijke vijverinhoud per uur te verpompen (zie pompgrafiek van de betreffende pomp). Voor koivijvers van 40m³ en groter wordt een doorstroming van eens in de 3 à 4 uur gehanteerd.
Model  Hoogte x
diameter 
Vijver
inhoud 
Max. 
visbezetting 
Inhoud
filter 
Volume
beads 
UB-40  83 x 48 cm  Max. 12 m³  35 kg  82ltr.  50 ltr. 
UB-60  100 x 61 cm  Max. 40 m³  100 kg  160ltr.  120 ltr. 
UB-100  110 x 76 cm  Max. 60 m³  135 kg  283ltr.  170 ltr. 
UB-140  120 x 92 cm  Max. 100 m³  200 kg  455ltr.  255 ltr. 


 

UltraBead bypass
Een bypass voor Europa's best verkochte beadfilter. Hiermee wordt het gebruik van energiezuinige pompen mogelijk. Dankzij een zeer compact bypass systeem wordt de 6-wegklep tijdens het filteren volledigomzeild en gaat het water in een rechte lijn direct het filter in en uit. Dit zorgt voor minimaal 30% minder drukverlies (afhankelijk van het type pomp). Tijdens het spoelen (backwash) gaan de schuifkranen dicht en wordt de 6-wegklep gebruikt. 

Het bypass systeem is dankzij de schroefkoppelingen zeer eenvoudig te monteren. Download daarvoor de handleiding.

 

Meer informatie en contact

Meer informatie of weten waar bij u in de omgeving een verkooppunt zit? Neem contact met ons op via info@aqua-forte.com.